Ponta, te contrazici în declaraţii!

Joi, 24 mai 2012, Comunicat de presă al Guvernului României:

“Decizia (prim ministrului Victor Ponta de demitere a lui Adrian Balaban Grăjdan, din funcţia de Şef al Inspectoratului de Stat pentru Construcţii, n.m.) a fost luată din cauza comportamentului şefului ISC, care a luat decizii fără să-l informeze pe primul ministru, deşi instituţia pe care o conduce se află în subordinea primului ministru.”

Vineri, 25 mai 2012, declaraţie de presă Victor Ponta:

Eu nu sînt şeful ISC, sînt al Guvernului (…) Eu nu sînt conducătorul ISC (…) Nu sînt subaltenii mei, îmi pare rău.”

“Opinia mea în legatură cu acest caz este că fostul şef al ISC a avut un comportament anormal, înţeleg că nu a trecut prin procedurile interne ale Inspectoratului, motiv pentru care l-am şi demis. Şi trebuie sa răspundă şi penal dacă va fi cazul.”

Ponta, de unde ai înţeles că nu a trecut prin procedurile interne ale ISC, din ce documente şi întocmite de către cine rezultă acest lucru? Ponta, de ce trebuia să te informeze Grăjdan asupra deciziilor pe care le ia, dacă nu îţi era subaltern? Şi Ponta, dacă nu îţi era subaltern direct, de ce l-ai demis?

 

Bonus: Art. 1. – (1) Inspectoratul de Stat în Construcţii – I.S.C. se organizează ca instituţie publică cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului şi în coordonarea primului-ministru, printr-un consilier de stat, finanţată integral de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului.  (via @Elenina Nicuţ)

Art. 5.  – Conducerea Inspectoratului de Stat în Construcţii – I.S.C. este asigurată de inspectorul general, cu rang de secretar de stat, numit şi revocat din funcţie prin decizie a primului – ministru.

Decizia 223 din 18 mai 2012, publicată în Monitorul Oficial 340 din 18 mai 2012

In temeiul art. 19 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea si functionarea Guvernului Romaniei si a ministerelor, cu modificarile si completarile ulterioare, si al art. 5 din Ordonanta Guvernului nr. 63/2001 privind infiintarea Inspectoratului de Stat in Constructii – I.S.C., aprobata cu modificari prin Legea nr. 707/2001, cu modificarile si completarile ulterioare,
primul-ministru emite prezenta decizie.
Articol unic. –
Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei decizii, domnul Constantin-Adrian Balaban-Grajdan se numeste in functia de inspector general, cu rang de secretar de stat, al Inspectoratului de Stat in Constructii – I.S.C.
PRIM-MINISTRU
VICTOR-VIOREL PONTA
Contrasemneaza:
Secretarul general al Guvernului,
Ion Moraru

HOTNEWS

ZIARE.COM

LEGESTART.RO

LEGALIS.RO

38 Responses to “Ponta, te contrazici în declaraţii!”

 1. Hongse says:

  Oricum, dacă nu-i era subaltern cu ce drept dat de diktatura mamei dumnealui l-a putut demite?

  În altă ordine de idei, Ponta ia decizii aberante, în interes personal şi fără să mă informeze. Şi nu-i subalternul meu… 😀

 2. Pataphyl says:

  Șerșé la fam! În dechemvre obzășnoo toarșu era-n Iran, toarșa nu s-a priceput să gestioneze Timișoara, de-aia după aia a trebuit s-o șteargă amîndoi glonț (dacă pot spune așa) la Tîrgoviște. Deci, oricine-ar fi dînsa, șerșé duduia.

 3. Nea says:

  Am impresia că Ponta o ia pe calea Prostănacului, se grăbeşte să nu rateze nici o groapă. E de bine.

  • Pataphyl says:

   Sper că-i doar o impresie 🙂 La luat gropi în mare viteză trebe amortizoare zdravene, țup-țup, e mult mai confortabil la bostănărie.

  • Yeba says:

   Propozitia “Eu nu sunt sef la ISC” merita o oda de la Pataphyl. Sa ramana in istorie!

   • Pataphyl says:

    Di-Oda Carabiroforului Burzuluit de Fapt
    – filé din Istoria Strungii (strungei? strungăi?) Cîrlanului –

    I-o nu-s archaeopterix, că-s jun, nu-i nici un rISC
    Durerea grea din pix mă suie sus pe pISC
    Să behăi-plîng prolix, durerea să-mi confISC
    La miezul nopții fix să dau raport la fISC

    • Yeba says:

     Pataphyl, păi asta e serenadă curată, ar zice chiar Urmuz, rămas mofluz și întrucâtva confuz! Uite, de atâta non-combat stă Opoziția în opoziție!

 4. […] Bestiar (Ponta, te contrazici în declarații!) Tweet#call_to_action h4{padding:0px 5px;}Articole similare:Drumul lui NăstaseCe a pierdut şi ce a […]

 5. Filoxen si Filoxenia says:

  Bai, da, e pur si simplu aiurea ce face si clar incepe sa o ia pe calea tzup tzupului, dragostea mea.

 6. Toni Florescu says:

  Ce-ti mai place sa te contrazici in declaratii, Victore Ponto! :))

  Florina, ai verb si o inteligenta de care mi-ar fi frica daca ti-as sta prin preajma. Nu, nu musai la postarea asta, unde mai mult ai citat, asa in general, zic. Citesc de mult bestiarul, dar e prima oara cand imi fac curaj sa comentez.

 7. Alexie says:

  Ponta e un personaj pe care lumea e cu ochii ca pe butelie, asta ii clar!

  • Hongse says:

   Nu e nevoie să stăm cu ochii pe el ce butelie; e ‘politicianul’ care a făcut cele mai multe d’alea nefăcute pe unitatea de timp. Nu din PSD, nici din România, ci din lume şi din toate timpurile. E de Guinness Book of Records (Lenin & Co & urmaşii nu se pun, ei nu emiteau pretenţii cum că ar fi normali). Parcă le face întenţionat, urmăreşte un plan bine detaliat cu scopul de a sări în ochii tuturor, şi doar pentru motive rele.

   PS: Dacă stau bine şi mă gândesc retrag tot ce am scris mai sus. El este urmaşul lui Lenin. Mă rog, al lui Ce Ghievara şi Iliescu măcar şi i se pare normal. Nouă nu, totuşi.

 8. Filoxen si Filoxenia says:

  @Alexie: normal ca suntem cu ochii ca pe butelie. Pur si simplu e premier, ce pana mea sa facem? Sa dormim linistiti?

 9. Alexie says:

  ah, dar de ce nu imi apar comentariile? sunt in moderare?:(
  ma culc, dureaza prea mult…

 10. Lăză, pe Fb

  SCRISOARE CATRE DOMNUL JOSE MANUEL DURAO BARROSO

  Daca esti de acord cu demersul distribuie mai departe.

  Intrucat premierul Romaniei Victor Ponta va avea saptamana viitoare o intalnire cu dl. JMD Barroso pe doua teme: Schengen si MCV,

  Intrucat premierul Romaniei Victor Ponta, in dispret fata de romani, nu a raspuns la cateva intrebari legate de cazul Grajdan-Nastase de ingerinta politica in actul de justitie,

  In calitate de alegator,

  CER EUROPARLAMENTARILOR ROMANI sa redacteze o scrisoare catre Presedintele CE in care sa adauge la punctajul discutiei cu premierul Romaniei urmatoarele intrebari relevante pentru MCV:

  Care este motivul pentru care premierul, indata ce a fost investit in functie, a trecut ISC din subordinea MDRT in subordinea proprie?

  Care este motivul pentru care premierul Ponta nu a trimis nici pana la aceasta ora corpul de control la ISC pentru a elucida modul in care aceasta institutie si-a schimbat intr-o luna de zile punctul de vedere, influentand actul de justitie?

  Care este motivul pentru care premierul Ponta l-a demis pe seful ISC, aflat in directa sa subordonare, abia dupa ce scandalul izbucnise in presa si DNA a descins la sediul ISC si nu dupa ce a aflat ca ISC a trimis o adresa cu un alt punct de vedere in procesul Trofeul Calitatii?

  Care sunt efectele concrete asupra actului de justitie ale adresei emise de seful ISC demis?

  Sebastian Lazaroiu, cetatean roman si alegator.

 11. Yeba says:

  Viorel, pe mongoloid il cheama Viorel!

  @Pataphyl, oh, Pataphyl, nu arunca lira ca să te arunci în sulițele politicii, mai lasă o clipă Opoziția să hodinească și cântă-mi despre Viorel și Crin.

  @Alexie, și mie mi-a plăcut poza, să știi! Emma Thomson îi zice tipei. Nici pisica nu-i a mea…

 12. Sare'n Ochi says:

  @Florina, bravo! material documentat beton. carlanu-i in pom.
  dar procuratura?

 13. […] lor de fraudă a funcționat mai bine”, până la contrazicerile flagrante din cazul ISC, când ba nu e șeful lui Grăjdan, deși el l-a numit conform legii, ba e șeful lui Grăjdan că de… (“lege” – ce cuvânt câh în urechile lui Che […]

 14. […] Adrian Năstase, a vorbit la ora cinci dimineața cu Adrian Balaban Grăjdan, fostul șef al ISC (cel pentru care Infantilul Confirmat a trecut instituția în propria subordine numai pentru a-l put…), pe data de 22 mai, adică exact în ziua în care instituția, prin voința și semnătura […]

Leave a Reply