Ponta! CAS-ul, Pensia şi Şomajul ziariştilor înapoi!

Manifestul KMKZ

Așa cum a subliniat tânărul și dinamicul nostru prim-ministru, domnul Victor Ponta, în discursul său ținut în fața națiunii după prima zi de guvernare, Puterea Portocalie nu a vrut decât să-i intimideze pe marii jurnaliști ai țării, plătiți cu peste 35.000 de euro pe an pe contracte pentru drepturi de autor, atunci când le-a calculat TVA aferentă, penalități „retroactive“ de întârziere și i-a mustrat cu amenzi usturătoare conform Codului Fiscal. Ocazie cu care domnul Premier și-a arătat disponibilitatea de a anula toate aceste obligații, considerând că, citez, „Statul nu pierde mare lucru“. Ar fi o măsură reparatorie, care ar salva de la dispariție presa lucidă. Căci, se știe, marii ziariști sunt ca doctorii: de toți au grijă, numai de ei nu. Îți disecă macroeconomia din milimetru în milimetru, numai când vine vorba despre propria contabilitate sunt varză!

Noi, ziariștii mediocri și necunoscuți, sau muncitori, dar plătiți prost, sau bunicei, dar nesugători de hidrant prin batistă, sau chiar foarte buni, dar nedeprinși cu respirația în atmosfera otrăvită de flatulație de varan (fiecare să se încadreze în ce categorie consideră că se regăsește), colegi de breaslă cu primii, care însă habar nu avem cum arată 35.000 de euro la un loc, ne solidarizăm 100% cu opinia exprimată de proaspătul și ambițiosul șef al Guvernului, reamintindu-i totodată că Puterea Portocalie ne-a lovit mișelește și pe noi la portofelul și așa subțire, cam tot atunci, obligându-ne la plata contribuției la Fondul de Pensii, 10,5%, a CAS-ului în procent de 5,5 și a cotei de 0,5% pentru Șomaj. Ne-au spart, Măria Ta!

Considerând că, prin acest abominabil demers, Puterea Portocalie a vrut să ne pună cu botul pe labe și eventual să-i lase pe câțiva dintre marii ziariști fără hamali, CEREM noii puteri instalate, atât la Palatul Victoria, cât și prin celelalte palate, mai puțin la Cotroceni, ca, pe lângă eliminarea acestor taxe înrobitoare, să dispună și rambursarea sumelor deja vărsate de noi la Bugetul de Stat, din 2010 încoace. Bineînțeles, la care să se adauge dobânda de referință a Băncii Naționale. Nu mai mult!

Îi rugăm și pe marii jurnaliști să ni se alăture și mai ales pe aceia care, conform Ciutacului, au dat deja statul în judecată pe motiv că ANAF a avut nesimțirea ca, după depunerea fiecărei declarații anuale de venit, să nu-i încunoștințeze individual că încalcă Legea. Asta în condițiile în care culpa reieșea clar din valorile veniturilor uriașe înscrise în documente, în pofida nedeclarării lor ca plătitori de TVA. Aceștia sunt: Cornel Nistorescu, Sorin Roşca Stănescu, Petre Mihai Băcanu, Mihai Gâdea, Radu Tudor, Dana Grecu, Oana Stancu, Adrian Ursu, Gabriela Vrânceanu Firea, Radu Preda, Victor Ciutacu, Răzvan Dumitrescu, Dan Constantin, Oana Stănciulescu, Lelia Munteanu, Marius Niţu, Bogdan Chirieac, Ionel Dancă, Rareş Bogdan (Ziua de Cluj, Realitatea TV Cluj), Octavian Hoandră (Ziua de Cluj, Realitatea TV Cluj) etc., Ilie Şerbănescu, freelancer-ul Mugur Ciuvică, preşedintele Grupului pentru Investigaţii Politice, realizatorii TV/radio Mircea Badea, Daniel Buzdugan și alții.

Dacă însă lor li se rupe în paișpe de niște amărâți, facem un apel pe această cale la oștile de pensionari MApN aflate sub comanda colonelului (r) Mircea Dogaru să îmbrace iar uniforma de pijama pe sub pantalonii civili din camgarn primit de la drepturi și să ne însoțească în stradă la protestele ce vor urma în caz că acest apel nu-și va găsi ecoul scontat. Le promitem că nu o să mai facem mișto de ei, de faptele de arme din singurul război în care au fost combatanți, în ’89, împotriva propriului popor, și ne vom pune necondiționat condeiele în slujba demersului lor pentru reîntregirea pensiilor nesimțite. Știm noi cum s-o dăm fără să se prindă șefii!

Așa să ne ajute Bugetul de Stat!

De ce nu ne-ați țăcat când am comis-o?

“În realitate, nici unul dintre noi nu a facturat şi nu a încasat TVA de la beneficiarii operelor noastre şi, ca atare, statul nu avea cum să fie prejudiciat, iar noi nu aveam cum să ne însuşim vreun venit necuvenit. Dovadă că, în fiecare an, în urma analizei declaraţiilor de venit, Fiscul ne-a comunicat taxele pe care urmează să le plătim, noi le-am plătit şi am obţinut în scris descărcarea de la Fisc. Dacă urma să fim supuşi şi altor taxe, Fiscul avea obligaţia să ne încunoştinţeze. În fiecare an, societăţile care ne-au plătit drepturile de autor au fost verificate de aceeaşi instituţie şi, în fiecare an, instituţia Fiscului nu a constatat nici un fel de nereguli. Chiar şi în momentul declarării ca plătitor de TVA statul nu ar încasa sumele pretinse, întrucât societăţile beneficiare ale operelor noastre au posibilitatea de a deduce cuantumul taxei.” (Victor Ciutacu, ziarist cu BMW și locuință socială)

 

KAMIKAZE

 

 

11 Responses to “Ponta! CAS-ul, Pensia şi Şomajul ziariştilor înapoi!”

  1. ribelalu says:

    1. Necunosterea legii nu poate fi invocata ca argument in favoarea unui contraveninet sau infractor.
    2. Legea e din 2003 (PSD la putere) si nu e facuta special pentru ziaristi ci aia era limita pentru toate persoanele fizice sau juridice
    2. Daca TVA-ul se deduce de catre beneficiari atunci hai sa nu mai plateasca nimeni in tara asta TVA.

  2. ElCucui says:

    Vrei sa spui “ignoratia juris non escuzat”? Cum ar veni “nemo censetur ignorare legem”?

    L-a anulat Piperea în instață miercuri. Pe ce lume trăiești?

  3. dana grecu says:

    Radu, spune-mi tu unde gresesc: deci pleava asta portocalie, cât a tinut de putere, a vrut să distrugă presa obiectivă, corectă, a vrut să-i jupoaie pe ziariști. Acum vine domnul prim-ministru și constată cu legea în sânge – să nu uităm asta, da?! – deci cu legea în sânge că statul nu pierde mare lucru dacă ni se face dreptate. Și cine se indignează? Cine se indignează, Radu?! Toate cucuiele rejectate de presa obiectivă, cu audiență, începând cu trustul concurent, cu Realitatea, că mie nu mi-e frică de concurență când e vorba de dreptate, ăștia crapă fiindcă se pot face 100000 de euro cinstit, cum am declarat deja că fac eu. Ăștia vor să nu-mi pot plăti ratele, să pericliteze viitorul copiilor mei, îți spun ca mamă că eu asta simt.

    • ElCucui says:

      Dana, e adevărat că după ce te-ai împerecheat ți-ai mâncat masculul?

      • dana grecu says:

        Imi cer scuze telespectatorilor tot mai numerosi care ne privesc ca intervin atât de târziu în seara aceasta, am întârziat la siestă, am participat la un dejun de lucru.

        Avem încă o dovadă că spionii portocalii ne ascultă și am să pun lucruile în ordine și de data asta. Îi răspund deci acestui – cum să-i spun?! ajută-mă tu, Radu – cucui de presă: da, nu suport oamenii atinși brusc de neputință.

  4. Nea says:

    Dejun de presă, da. Ţi-ai mâncat mascurul.

  5. dana grecu says:

    Dragi prieteni, ne cunoașteți pe noi, cei de la Ziua Ordinii, da?! Știm că v-ați uitat la politicieni cu speranță și ei v-au uitat. Acum vor să vă închidă ochii, ca să nu-l mai vedeți pe domnul prim-ministru Ponta dând declarații, iar nouă să ne-închidă gura, ca să nu-i mai putem aprecia meritele. Ei bine, Andreea îmi spune în cască să-l întrerup pe dl Ciuvică ca să răspund unui portocaliu moțat, cucuiat aș zice dacă CNA ar respecta libertatea de exprimare, care încearcă să-mi transmită ceva băsist. Nu cunosc dialectul băsist, Andreea, transmite-i asta.

Leave a Reply