RIP, Andrew Breitbart

ABC News:

Andrew Breitbart, the noted conservative Internet publisher and author, has died. He was 43.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Big Journalism:

Andrew recently wrote a new conclusion to his book, Righteous Indignation:

“I love my job. I love fighting for what I believe in. I love having fun while doing it. I love reporting stories that the Complex refuses to report. I love fighting back, I love finding allies, and—famously—I enjoy making enemies.
Three years ago, I was mostly a behind-the-scenes guy who linked to stuff on a very popular website. I always wondered what it would be like to enter the public realm to fight for what I believe in. I’ve lost friends, perhaps dozens. But I’ve gained hundreds, thousands—who knows?—of allies. At the end of the day, I can look at myself in the mirror, and I sleep very well at night.”

UPDATE:

A Whirlwind Dies, Roger L Simon – PJMEDIA

A Tornado in Heaven, Andrew Breibart, RIP, Bryan Preston – PJMEDIA

 

The Hope For America

26 Responses to “RIP, Andrew Breitbart”

 1. Red says:

  “Do you fear for your life? Do you think they’re coming after you? […] Just be careful. Be very careful.”

  (Pe unde-oi fi rătăcit pălăria aia de staniol…)

 2. Pataphyl says:

  O să punem noi pe ILD

  • bun aşa, abia aştept înregistrările.

   • cît despre mizeriile stîngii americane, ar fi bine să-i arate cineva lu’ Pleşu comentariile la aflarea veştii că a murit Breitbart, atunci să vedem ce mai are de zis despre comentacii de pe forumuri şi din subsolul articolelor lui. în fine, e chiar mai bine că s-a retras în cuiburi cu îngeri, politica şi jurnalistica adevărate nu se fac cu ifose şi sensibilităţi rănite de două vorbe, se fac cu luptă serioasă. cred că şi de asta merită scris şi la noi despre Andrew, poate nu ne mai mirăm cînd vedem inadecvarea – “ador”cuvîntul, dar acum chiar se potriveşte – intelectualilior noştri. şi de ce nu coagulează.

 3. Sare'n Ochi says:

  si io va tot zic ca lupta cu postacii se face cu palitura coroziva de verb in fata si tavaleala in sos de limba 😀
  astia de stanga nu cunosc si nu tresara decat la bubuiturile de la salvele crucisatorului Aurora trase asupra Palatului de iarna. cand ei trag cu tunul, tu intorci celalat obraz si te vaieti?
  nu, le arati ca le-a fost cald cu dintii in gura.

 4. Nea says:

  Uite ce zicea I.D. Sârbu prin anii optzeci, în epoca de maxim tembelism şi dictatură ceauşistă. E un citat mai lung, dar merită:

  “…pe vremea cînd am citit Jurnalul de la Păltiniş am fost vînăt de mînie şi revoltă: nu pentru motive literare (cartea este un act de nobilă literatură), ci pentru că ea este, ca model de viaţă şi de filosofare, o formă de fals şi teatru, o formă de ameţit proştii şi un ciocoism levantin la nivelul de sus, la cel mai de sus nivel de trăncăneală trăiristă. (…) Are loc o impostură bizantină, e vorba totuşi de cultură, de cultura noastră, teatrul continuă, sunt lăsaţi în pace, cine se teme de nişte fricoşi care se joacă de-a baloanele nemţeşti şi greceşti, ei nu se ating de popor şi de drama lui nici cu o floare, ei sunt sus, au şi creat o limbă atît de subtilă că mă simt, citindu-i, ca un chinez care nu are acces la ideogramele marţiale. / Iartă-mă, voi citi sine ira Jurnalul, voi încerca să fiu cuminte în banca mea, voi parcurge Epistolarul, ca să învăţ arta acestei distanţări de istorie, popor şi tragic (prin beţia de cuvinte), prin citate şi citiri, atît de subtile şi de culte încît îmi vine să iau lupta de clasă de la început. (…) Noica nu s-a dus la Păltiniş ca să scape de frică, să se căiască de anii de laşitate şi trădare: s-a dus ca să transforme în stil acest mod de a ignora esenţialul: scrie o carte despre defectele spiritului, foloseşte atîtea cuvinte greceşti, se înlabirintează în aşa fel că nimeni nu mai înţelege nimic: aşteptam de la Papa din Păltiniş o epistolă către mitici, o analiză a lichelismului, laşităţii, bizantiniei şi semidocţiei noastre thraco-getice. El, nimic: «să facem o şcoală ca o echipă de fotbal: doar 12 genii, plus rezerve: şi să îi creştem ca pe nişte genii de viitor, gata să îi ia locul la Păltiniş». Arde ţara, arde Europa, Noica se desparte de Goethe; piere limba română, el pledează pentru deschiderea care se închide, limita care nu se limitează, unicul care se divide fără să se împartă. Şi în jurul lui aceşti foarte talentaţi tineri, care în loc să scrie filosofie, literaturizează ca într-un fel de onanie cu concepte şi se invertesc stilistic, ca să ajungă atît de subtili şi de culţi că nu mai ştii dacă au sex şi dacă mai mănîncă.”

 5. Sare'n Ochi says:

  ce-am constatat eu, facand niste mici sapaturi dupa IP lui Marcus (scriitor pe blogul lui El Cucui)?
  idiotus ne scrie exact din/de pe serverul Centrului Militar Constanta (ma rog, de undeva dintr-o locatie situata intre Casa judeteana de Pensii, Directia de Munca si respectiva institutie militara – mai intr-un birou al ei as zice). Va puteti inchipui ceva mai penibil decat un mos Teaca chinuit de taina versificatiei si care ne scrie de pe serverele institutiei statului ca sa-l injure pe Traian Basescu – adica direct de pe banii nostri?

 6. Nea says:

  Bravo, Sare, eşti bun detectiv.
  Am mai văzut Teci din ăştia. Era un post de miliţie care ne delecta cu poze sub care apăreau versuri de felul:

  Foaie verde, foaie lată,
  Uite-l şi pe nea Flotoacă
  Pensionar de meserie
  S-a apucat de beţie.

  sau
  Foaie verde ca lipanul,
  Ăsta e Dorde, ţiganul,
  Este jale şi amarnic…

  Cred că Marcus o fi fiul acelui caraliu.

  • sinceră să fiu, mie îmi e imposibil să-l citesc, măcar, pe Marcus ăla, darămite să-mi bat capul de unde vine. e cu capu’, am mai văzut în realitate de-ăştia, nu-s periculoşi. au ei o durere pe suflet, dar nu am răbdarea să-mi dau seama de ce, de unde le vine, cine ce le-a făcut?

   Nea,
   e atîta adevăr acolo şi-i atît de binevenit, încît nu-i nici un bai că-i lung.
   problema e că nici genii nu sînt, şi chiar dacă ar fi, în politică şi jurnalism nu de genii e nevoie. e nevoie de inteligenţă, viziune, pragmatism, curaj, determinare, consecvenţă. e nevoie de acţiune, de oameni ca Breitbart. despre care habar n-am avut că făcea atîtea avînd serioase probleme cardiace. ceva mai tîrziu, în cursul zilei de ieri, cînd am aflat, am înţeles mai bine de ce a scris Roger Simon că şi-a dat viaţa pentru ţară. Simon ştia.

   • war! ei da, asta e, şi la ei, şi la noi, şi prin alte părţi. ori la război nu mergi cu mimoze, nu mergi cu primadone, nu mergi cu filosofi. poţi, într-un anume context, să-i ai în spate, în linia a doua, dar la noi s-a dovedit că nici aşa nu se poate conta pe ei, nu-s consecvenţi, nu-s pur şi simplu cînd ai avea nevoie de ei, să zicem. mie, de exemplu, mi s-a făcut rău cînd am văzut cîte buşituri în cur, cîte gene fîlfîite şi cîte suspine adînci pe cap de locuitor s-au înregistrat cînd a anunţat Cărtărescu că nu mai scrie nimic despre politică. aşa, şi? s-au prăbuşit moneda, economia, ţara, UE şi galaxia? bine, nu-s toţi la fel, mă uit la Mircea Mihăieş, care scrie în continuare netulburat de comentaci sau de mizeriile spuse despre el, mă uit la Tismăneanu care da, nu trece cu vederea atacurile, dar le răspunde şi rămîne pe baricade, ok, în cazurile astea, respect!

 7. Nea says:

  Da, săracul Sârbu, nu a apucat să-l vadă pe Ceauşescu fugind, deşi şi-a dorit-o mult. Şi, dacă nu murea în 1988, ar fi primit în plus şi o lămurire (indirectă, păi cum?) la întrebarea cu sexul. Sexul îngerilor.

  Sper că influenţa lui Breitbart să continue şi după plecarea lui.

 8. Yeba says:

  Bravo, Sare! Super! E clar de la o posta ca omul este grafoman. Chiar ma gandesc ca ar trebui sesizate institutiile statului, nu mi se pare normal sa injuri reprezentantii statului pe banii statului care sunt si ai mei, fie ei Crin & Ponta. Sa-i injure de acasa cat pofteste.

  Dar in cazul asta suspectez ca nevasta-sa ii da medicatia si-l culca, să nu-l mai vadă copiii, n-ar avea conditii.

  Am dat de el pe blogul roxania al Mumei Padurii (stie Pataphyl) unde intrasem ca sa vad cum au mai dispus paturile in salon.

  @Nea, tu citeai gazete ale Politiei interbelice? Ca pe vremea Militiei nu cred că „Ăsta e Dorde, țiganul…”, era în conformitate cu idealurile ssmd.

 9. Sare'n Ochi says:

  @Yeba, dezaxata aia de Roxania a pacatuit o data sa dea un link catre mine de la un material USLinos de-al ei. ca un domn i-am servit o replica despre Martorii lui Crizel Antenescu si de atunci se abtine. face doar vizite.
  tropaitorul mintal de Marcus s-a postat la mine – dar i-am modificat nitel textul cat sa nu mai doreasca sa revina (ca de revenit, la cat de distrus la cap e, nici o sansa).
  chiar ma gandeam ca injuratul pe bani publici ar trebui nitel taxat.

 10. Pataphyl says:

  Florina, e meserie grea și riscantă, mulți vorbesc de “Chicago style pneumonia” (fugea, s-a înfierbîntat, glonțul rece…), filmulețele alea dau de gîndit, uite aici o listă:
  http://www.nachumlist.com/deadpool.htm
  S-ar putea să vedem chestii interesante, de exemplu ca în afișul tocmai pus pe “Cubu'” Poporului”:
  http://thepeoplescube.com/images/Obama_Burn_After_Reading.jpg

 11. Nea says:

  Era poliţia postbelică deşi, în orăşelul ăla, se pare că timpul se oprise în loc cam 100 de ani.
  Ţin şi acum minte că, sub acea poză era înfăţişat Dl. Dorde, rezemat de un gard şi cu o dâră de pişat direct din pantalonii crăcănaţi.
  Se pare că era urât de miliţieni şi de aia au trecut peste corectitudinea politică.
  Fusese un adevărat opozant al sistemului: odată, venind cu trenul de la Sinaia, s-a agăţat de fereastră, pe afară, strâmbându-se la cei din compartiment, ca să-i sperie. Până l-a lovit peste ţurloaie o bară de ceva, lăsându-l olog. De atunci venea în oraş pe o platformă cu rulmenţi. Ca să scape de el, doi miliţieni au oprit o dubiţă şi, după ce l-au suit în spate, Dl. Dorde le-a tras câte o palmă fiecăruia, a trântit uşa şi i-a zis şoferului să mâne. Împrăştia bani pe jos în cârciumă şi îi pocnea cu cârja pe cei care încercau să-i culeagă.

  • mulţumesc, Pata.

   apropo de Roxania, dacă cineva găseşte un blogroll mai lung decît al nebunei ăsteia, rog frumos să mă anunţe. mă distrează teribil exemplarele ce posedă aşa ceva, sînt extrem de uşor psihanalizabile. nu, nu vă gîndiţi la prostii. deşi, cu puţină bunăvoinţă, se poate interpreta şi aşa.

 12. Yeba says:

  @Florina 21:58, știi ce-i trist? Că pentru intelectualii fini nu-i război, ce război, de ce război și de ce te enervezi?! Exact ce a scris ID Sârbu.

  Iar când Cărtărescu a scris ceva de genul ”tata nu mai trăia azi, dacă nu era Raed, deci…”, mi-a fost jenă de jena lui.

  @Sare, ca fostă țărănistă pe vremea când ea îl asalta pe Coposu din partea Rl, am o întrebare: roxania asta mai iese din casă, mai circulă? Serios întreb, că poate e țintuită de vreun necaz. Am citit așa prostii pur imaginate despre verificarea psihosomatică pt clasa zero încât nu știu dacă să mă rog pentru sănătatea fizică sau a psihică, că e clar că nu mai are pe nimeni.

 13. Yeba says:

  Care are nervii sa se uite pe A3, va constata ca Gerila seamana cu Locotenentul ceva de speriat! Fizic, ca ideologic era rezolvat.

  • tu cam ai dreptate, ia uite şi-aici, parcă-parcă, nu?

   http://www.politice.ro/personal/claudiu-craciun

   a, şi surpriză! Marcus, scriitor la Cucui pe blog, e scriitor serios, cu carte publicată. 😆 )))) are o problemă cu Băsescu şi flota dispărută, da’ văd că pe ce inepţii – elegant zis – dispare hîrtia, nu se pune problema.
   şi devine interesant de-a dreptul cum se concretizează mai nou recomandarea “activităţi recreative”, alăturată medicaţiei şi supravegherii, acolo unde e posibil. ba chiar periculos, că de la recreativ unii ajung să creadă că-i creativ ce fac şi mai pot sminti ceva minţi. brrr…

Leave a Reply