Nici o tragedie fără băşcălie

Este deviza celor care mai au nesimţirea să poarte ceva din numele personajului caragialian.

Şi cum cancerul, în nemernicia lui,  a sunat  la uşa creatorului device-urilor pe care cu mîndrie le folosesc, ei de ce să rateze o   apreciere pe măsura vizitei?

Ocazie cu care şi-au exprimat şi  Dorul de Vîntu.

15 Responses to “Nici o tragedie fără băşcălie”

 1. Nea says:

  Organismul omenesc dedică o bună parte din resursele sale şi din aportul energetic pentru a preveni propria putrezire. Diferite sisteme subtile dar vigilente sunt active zi şi noapte pentru a stopa degradarea.
  În paralel, mintea noastră face un efort conştient de a preveni pătrunderea unor factori nocivi cum ar fi jurnalismul de proastă calitate.
  Şi, pac, vine Florina şi ne toarnă o găleţică de lături tocmai după ce ne-am purificat niţel.
  De fapt, ce vreau eu? Nu de aia îi zice Bestiar de presă?
  Dar ia-ne, soro, cu doze homeopatice, că ne vine greu de la stomac.

 2. Gia says:

  Tot genul asta scirbos si absolut nesimtit de gluma l-au facut si despre Huidu dupa accidentul lui.Ma refer la PAH aici.Este genul de glume pe care il fac baietii de 10 ani cind stau in fatza blocului si rid de babele cu cirje

 3. Gia says:

  nici vacanta mare sau tociu si palade nu se preteaza la asa ceva

  • exact. după vulgaritatea excesivă combinată cu stilul României Mari, au apărut aşa zisele glume în urma unor tragedii. la fel au făcut imediat după tragedia de la Fukushima. atunci au scos mizeria de pe site după o oră, după ce reacţiile pe Facebook la ceea ce scrisesem noi fuseseră dure. dar o captură din articol tot este pe Le Retard.
   cît de jos au putut coborî, incredibil!

 4. g.s. says:

  Pun intrebarea aici, ca nu vreau sa tulbur lucrarilii forumului de alaturi cu fleacuri. Poate ma lamureste cineva…

  Ma siciie un verb de ceva vreme. Ma calca pe nervi si felul in care e folosit si abuzul care se face de el. Ce dreaq s-a intimplat in ultimii ani cu preabunul, inocentul si la-locul-lui verb “a asuma”? Eu il stiam de reflexiv (“a-si asuma”) si folosit cu o anumita masura si decenta, nu la fiecare doua-trei fraze goale de continut, da’ vad ca tot mai multi asuma una-alta in loc sa isi asume, ca altadata. Mai ales daca se pomenesc in fata unei camere video si “fac declaratii”, ca in fata camerei nu mai vorbesti ca toti muritorii, faci declaratii, asumi, te ridici pe virfuri, kaka-maka.

  O noua limba de lemn? Modul de intrebuintare pe care il atac e cit se poate de corect si a fost mereu asa dar nu stiu eu si fac scandal degeaba? Care e treaba pina la urma?

  Bibliografie selectiva, dar reprezentativa pentru profilul principalilor suspecti:

  Sever Voinescu:
  “În mod oficial, formal, PDL asumă proiectul de revizuire a Constituţiei transmis Parlamentului de către preşedintele Traian Băsescu. ”

  M. Neamtu:
  omul politic asumă un partizanat”

 5. Nea says:

  g.s., uneori limba are căile ei, neştiute. Deobicei, forme noi, vulgare sau incorecte intră pe la intrarea din dos şi ajung încet încet până în salon. Uneori efectul e benefic.
  Pe de altă parte, noua limbă de lemn menţionată de tine e atroce, mai ales când e un calc al limbii de lemn engleze (există şi aşa ceva).

  • g.s.
   două pe repede-nainte şi revin
   adecvare – inadecvare şi coagulare, în limba asta nu de lemn, de faţadă de aluminiu, mai degrabă, mă amuză teribil.
   deci nu mai e potrivire – nepotrivire, că sună banal, nu? şi cum să spui că omul politic încheagă, adună, uneşte? Doamne fereşte! coagulează!

   • aşa, deci despre asumare, acum.
    cum Adrian Moraru zice pe Facebook că “google e femeie. le stie pe toate si iti da raspunsuri fluviu la ce il intrebi”, iar eu nu mă întreb ce poate face Google pentru mine, ci ce pot face eu pentru Google, 😀 zic că eu ştiu aşa şi Google să ia aminte:
    – cînd îţi asumi ceva înseamnă că iei acel ceva pe seama ta, te angajezi să duci ceva-ul la îndeplinire;
    – cînd asumi ceva înseamnă că accepţi o părere, o ipoteză a cuiva, indiferent de concluziile la care se va ajunge ulterior.

    asta ar veni, deci, că Voinescu (implicit PDL, că în numele PDL zicea asta) nu-i chiar convins că schimbările în Constituţie sînt benefice, dar merge pe mîna lui Băse. cred, mai degrabă, că vrea să fie preţios şi-atît. formularea lui Mihail Neamţu îmi pare, însă, corectă. ar fi şi aici de discutat dar înclin spre varianta corectă la Neamţu.

    ei, e fluviu? eu m-am străduit. 😆

 6. mama evanghelista says:

  Maică, nu fiți haini, își face și Doru curaj, că uite, dacă și Jobs, la banii lui…
  Înseamnă că ăia ceva mai scăpătați, ca el, Doru, chiar nu mai au scăpare. Și își face casă în cer, strânge articole, să i se citească la căpătâi.

 7. g.s. says:

  Or fi corecte (s)fortarile astea lingvistice pina la urma, or fi verificat ei inainte prin dictionare. Ce acuz eu e jargonul politicienilor de cafenea cu vise churchilliene de marire, fandoseala si snobareala lingvistica, pasareasca cu parfum argotic, prioritatea gargariselii in fata ideilor exprimate in cuvinte simple. Chestii d’astea.

  Incerc sa mi-i imaginez bolborosind asa cu nevestele lor prin bucatarie. 🙂 Cred cu tarie (asta-i inca una) ca si-ar cam lua niste tigai in cap si le-ar ascunde alea bautura una-doua…

  • ei nu-şi adaptează discursul, ba dimpotrivă, din dorinţa de a se deosebi de restul politicienilor, insistă cu acest mod de exprimare (nu-i cazul lui MN), dar asta nu-i politică, e mediu academic şi-atît. şi se simte că sînt foarte mîndri de ei înşişi, mai intră o pompă, două la ego, le e bine. aşa, şi practic? ăăă… nu prea spre deloc. booon. adică nu, da’ mă rog, vorba vine. şi uite cum stăm noi să desluşim folosirea corectă sau nu a lui “asuma” în loc să fim on topic, precum Maica evanghelistă – săru’ mîna 😀 nu sînt rea, să ştiţi, sînt paşnică şi mult prea-ngăduitoare, chiar, zău! – aşa, sau să discutăm starea gazonului de pe Naţional Arena. că de meci chiar n-ar avea rost. poate de Albania – Luxemburg. 🙂

   apropo, azi a apărut la mine pe aragaz o oală cu ciorbă. avînd în vedere, în urma examenului organoleptic, calitatea nesatisfăcătoare, refuz categoric să mi-o asum! 🙂

 8. Sare'n Ochi says:

  macar PSD, prin cei scoliti la scoala sa, fac bascalie de intreaga Romanie, indiferent de necaz:
  http://sareinochi.wordpress.com/2011/09/07/cum-va-spuneam-cei-de-la-psd-cand-fura-fura-pana-si-iarba/
  Buscu si gasca sunt pe langa glume ca libidinosul de Radu Mazare pe langa “modele” si “brazilience”: saliveaza (dar mai pot? eu zic ca nu)

  • păi, una la mînă, cei rămaşi pe-acolo nu pot fi resuscitaţi nici cu tubul de umor la nas, nici cu perfuzii. şi doi, nu poţi face umor cu încrîncenare şi cu ordin. aparent, strict pentru un anumit public, merge. dar ridicolul e atît de mare încît rîzi de ei, nu de ceea ce spun ei. graniţa asta se trece foarte uşor, mult mai uşor decît îţi închipui. publicul respectiv e o combinaţie eterogenă de nebacalaureaţi şi snobi frustraţi cu studii. îi uneşte apetitul pentru pornografie mascată şi ura, nimic altceva.

 9. Sare'n Ochi says:

  cred c-am identificat-o pe Alba ca Zapada 🙂
  http://sareinochi.wordpress.com/2011/09/08/alba-ca-zapada-primeste-oferta-de-pitici/
  si vedeti ca si Baricada a re-inceput sa posteze! (numai vesti bune)

Leave a Reply