Lista lui Buşcu

Mihai Goţiu scrie mai bine decît Buşcu.

Iulian Leca scrie mai bine decît Buşcu.

Pitici Gratis scrie mai bine decît Buşcu.

Dobrovolschi scrie mai bine decît Buşcu.

Şi Doria Niculescu scrie mai bine decît Buşcu.

Năstase, pe blogul lui, scrie mai bine decît Buşcu.

Ciutacu scrie mai bine decît Buşcu. Mircea Badea, atunci cînd îl imită pe Ciutacu, scrie mai bine decît Buşcu. Chiar şi Alin Ionescu scrie mai bine decît Buşcu. Atunci, mă tot întreb, de ce are Buşcu ambiţia să scrie editoriale în Caţavencu? Pentru că în redacţia aia există măcar doi oameni pe lîngă care – las la o parte orice ironie – Buşcu pare un biet agent cu chipiu care taie procese verbale de contravenţie pentru parcare neautorizată pe domeniul public: Atenţie! Se blochează roţile!

34 Responses to “Lista lui Buşcu”

 1. calcoiul lui ahile says:

  brrrrrrrrrr! l-ati facut salata berlineza pe doru. cum, care doru? doru de scriitura! i-ati luat gitul la stambul, linga zidurile lui topkapi, l-ati mai descapatinat odata, prin ghilotina lui 1789, si l-ati mai tocat odata, preventiv si industrial, in abatorul blogary. rar mi-a fost dat sa vad atita minie prole… promovata in vestiar la bestiar.

 2. @calcoiul – fara minie, daca vrei sa nu dispari in spam. civilizatzie! multzumesc.
  @bleen,
  Vantu (catre cei de la Kamikaze, in timp ce-l leaga cei de la ANAF sa-l duca la executzia fiscala): “V-am iubit ca pe copiii mei”. Crezi ca va cinta “Internatzionala” in timp ce va cadea rapus (daca va cadea) de gaurile date la Buget?

 3. calcoiul lui ahile says:

  MicutzaCeKurai
  June 4, 2010 at 10:37 am

  sir, yes, sir! reporting on duty!

 4. Nea says:

  Acu vreo câţiva ani, Buşcu i-a dedicat lui Văcăroiu nişte rânduri în care nu uita nici una dintre ticăloşiile ăluia: implicarea în marile devalizări ale băncilor, privatizările nocive, reţeaua mafiotă pe care o cocoloşea ca să fie cocoloşit de ea, etc. Pe lângă aceste păcate, figura aia de beţiv cretin era aproape un atu, o calitate.
  Anii şi banii au făcut ca acum să-l descrie pe nea Văcăroiu mult mai puţin malefic decât atunci, marele monstru fiind Boc.
  Dacă aş avea banii lui Vântu, poate că aş cheltui o parte din ei la fel: să văd cât costă o conştiinţă.

 5. velerim says:

  @Nea. De ce sa cheltui banii pe prostii? Iti spun eu. Constiinta lui Buscu a costat in jur de 1.500.000 euro

 6. omen says:

  😆
  ..imi aduc aminte de vremurile cand faceam misto cu aceeasi idee-lipsa de talent scriitoricesc a lui Buscu-, dar cuvinte diferite, la Cotidianul si cum imi stergeau aia comentariile acide :mrgreen:

 7. AccesDirect says:

  Vantu e prost sau prost? Numai banii dati atator gargaragii de elita fac o avere frumusica. N-are nici o noima sa-i imbogatesti pe alde Ursu, Buscu, Dumitrescu, Dragotescu si care o mai fi, cand stii ca te alegi cu aproape nimic din asta. La o adica, de bulau te poti apara si mai ieftin.

 8. Nea says:

  Velerim,

  Mersi, mi-ai scutit o cheltuială prostească. Dar poate e şi o plăcere perversă în a-i corupe. Le sesizezi germenele lăcomiei şi îi aduci unde vrei tu.

 9. velerim says:

  @Nea, sa nu ne grabim sa dam cu piatra! Cati baieti saraci, din orice domeniu, din Romania, ar rezista unei astfel de oferte?

 10. Nea says:

  Velerim, ştiu sigur că majoritatea n-ar rezista nici la mult mai puţine zerouri. Ba chiar cunosc unii care n-ar cere chiar nimic, ba chiar ar da bani din buzunarul propriu pentru a-şi bălăci niţel conştiinţa. Şi măcar Buşcu scrie bine uneori.

 11. andreea says:

  Stie cineva ce studii are Buscu? Sunt f curioasa. Mereu am spus ca nu are ce cauta la Catavencu si nici nu stiu cand a inceput sa scrie acolo. In anii de debut al catavencilor eu n-am auzit de el.

  Am mai pus intrebarea asta in perioada alegerilor prezidentului pe blogul lui ITM, dar a evitat sa raspunda. De fapt ITM nu converseaza cu vizitatorii.

  • Florin says:

   @andreea: Politehnica. N-as fi vrut sa intervin insa cred ca trebui s-o spun. Buscu nu e lipsit de talent. Nici de inteligenta. Nici de lecturi. Uneori are (sau avea) sclipiri extraordinare. Mi se pare insa ca viata “buna”, cam de cind au inceput sa vina banii si “investitorii”, l-a stresat atit de mult incit a ajuns sa scrie chinuit. Nu mai crede in nimic, ca nu e chiar timpit sa creada in Vântu sau Geoană. Nu glumesc, cred ca Buscu e in esenta un mare nefericit. Unul din categoria celor devorati de propriul orgoliu. ITM ii e foarte loial lui Buscu, de multa vreme. De aceea nu ti-a raspuns. Se inteleg insa multe nu din biografiile lor ci din situatia actuala: Catavencu a ajuns o adunatura de oameni care se urasc intre ei cu pasiune. E o istorie cu final trist.

 12. El Cucui says:

  Pana si Buscu scria mai bine decat Buscu!

 13. nedormitul says:

  editorialele lui buşcu de cîţiva ani încoace sînt ca o ciorbă în care ingrediente care nu au nici o legătură cu alta sînt aruncate cu forţa într-o zeamă care mai poartă rîncezeala sarmalelor dinainte, puse pe foc şi fierte la foc mărunt pînă uită ce caută acolo. buşcu scrie ca o nevastă plictisită, care îşi face cu silă datoria de a-i pune soţului ceva în farfurie.
  nu am vrut şi nici nu vreau să vorbesc despre calităţile de manager ale lui buşcu. nu mă pricep şi, pînă la urmă, ele ţin de relaţia dintre el şi patron. a spune, iarăşi, că este vîndut lui vîntu este o idioţenie. iarăşi, nu e problema mea. însă un articol de buşcu mă priveşte ca cititor. pentru că doru buşcu nu este un neica nimeni care se chinuie să fie băgat în seamă cu orice preţ. doru buşcu cară în cîrcă povara propriului nume, ruinele unei publicaţii care a reprezentat elita presei acum 10-15 ani, dacă nu cumva şi numele celor care s-au perindat de-a lungul timpului pe-acolo. un destin tragic, s-ar putea spune, însă doru buşcu nici nu poate fi comparat cu sisif. ăla măcar avea o direcţie.

 14. gabhry_el says:

  Da’ cu Electra poate fi comparat?
  A, nici cu Electra…
  Dar cu ce destin tragic s-ar putea spune că poate fi comparat, dacă toate personajele tragice au o direcţie?

 15. gabhry_el says:

  sau direcţia e doar spaţială şi “la deal”?

 16. andreea says:

  @Florin, Multumesc.

 17. @gabhry_el,
  poate cu Midas – acela cu urechile de magar, care transforma in aur tot pe ceea ce punea mana – dar numai din pedeapsa ce-a primit-o pentru lacomie, nu pentru ca ar fi avut talent (vorbesc despre Midas – DB si-a irosit prin vinzare la mogul talentul; l-a preschimbat).

 18. velerim says:

  nedormitul, scuza-ma pentru idiotenie, dar sa predai un ziar-fanion in mana PSD, sa fii directorul editorial al unui trust isteric care si-ar fi recuperat linistit TVA-ul daca iesea Geoana si sa-l compari pe Boc cu fostul angajat al bancii de scont, in guvernarea caruia s-au produs cele mai mari jafuri din istoria tarii, mie mi se pare ca esti cam vandut. Ce-i laudabil, nu pe o suma de nimic.

 19. nedormitul says:

  nu asta e idioţenia. idioţenia e că a transformat revista în organul de luptă micilor burghezi, a conţopiştilor de stat sau corporatişti, a gospodinelor părăsite şi a funcţionarelor grase de ghişeu.

 20. velerim says:

  Cred ca te referi la lucruri prea benigne, nedormitul. Si nu cred ca ziarul pe care il conduce serveste interesele micilor burghezi si pe ale corporatistilor, adica middle class. Ziarul serveste strict interesul PSD pentru ca lupta se da pe viata si pe moarte: nu pica Basescu si Boc, Realitatea si Catavencu dispar. Tragic, gabhry-el!

 21. gabhry_el says:

  velerim
  şi Vîntu ce băiat bun putea fi… dacă nu era rău
  şi Voiculescu
  tragic

 22. gabhry_el says:

  da’ Bunicuţa ce tragică fiinţă e!!!

 23. gabhry_el says:

  Bunicuţo, de ce ai un destin aşa de tragic?

 24. velerim says:

  gabhry-el. Suntem de acord ca Academia Catavencu a fost singurul ziar important caruia guvernul Nastase nu a reusit sa-i bage pumnul in gura? DA. Conteaza o investitie de cateva milioane cand miza este de miliarde? NU. Este Vantu prost? AccesDirect, tu ce zici?

 25. nedormitul says:

  nu sînt benigne deloc. s-a vorbit foarte mult de hibele administraţiei de stat şi prea puţin de ale corporatismului. creat şi îngrăşat arificial inclusiv ca urmare a indiferenţei statului.

 26. velerim says:

  gabhry-el, nu ma-r mira absolut deloc daca, in urmatorul editorial, Buscu ar afirma ca si Iliescu a fost mai bun decat Basescu. In fond, afirmatia ‘Boc e mai prost ca Vacaroiu’ vine sa se circumscrie perfect in celebra afirmatie a stapanului sau: ‘Nastase a fost cel mai bun prim-ministru de dupa ’90’

 27. nedormitul says:

  mai era evenimentul lui nistorescu

 28. velerim says:

  Corect! Nistorescu cel de pana in in 2004. Cumparat si el de acelasi proprietar. Ba chiar pus sa-i desavarseasca ‘opera’ lui Buscu de la Cotidianul.

 29. velerim says:

  Nistorescu cumparat odata cu Radio Total. Ca nici lu’ madam Culcer nu i-a tacut deloc gura pe vremea lui Nastase! Daca punem la socoteala si Realitatea lui Prigoana, care devnise periculos de echidistanta, avem tabloul complet al achizitiilor PSD.

 30. nedormitul says:

  cred că nu e nici o diferenţă între nistorescu din 2004 şi cel de acum. nistorescu face parte din categoria de jurnalişti care investesc în viitor. de pildă, bogdan chirieac. pe vremea lui năstase avea o emisiune la protv, se numea pro vest. în diverse cercuri, omul lăsa să se înţeleagă că ar fi un foarte bun viitor ministru de externe sau al integrării. din păcate pentru el, n-a fost să fie. cred că şi nistorescu aştepta nişte mulţumiri. o funcţie, un post de ambasador mai călduţ, un ministeriat pe la cultură, o ofertă de orice. şi n-a primit. de-asta cred că băsescu i-a dezmăgit pe mulţi din primele luni ale lui 2005.

Leave a Reply