Partidul înțelepților c-au barbă

Opinatori 2 se întoarce – și setările pe țintă au rămas blocate la poziția încrâncenare: “destroy PDL/destroy Băsescu”. Cu ăștia doi este cam ca în bancul cu roşiile necoapte: “ce-s alea?”, “roşii” – “da’, de ce-s galbene?”, “pentru că-s verzi”. Verzi, adică, necoapte. Cred că așa și își “coc” ei ideile echidistante: se dau de dreapta, se cred pe centru, dar au rămas blocați mintal pe stânga.

Așa că mai bine vă povestesc cum a căpătat spaţiul mioritic primele elemente de circulaţie pe stânga. În 1909 relaţiile diplomatice dintre România şi Bulgaria au fost ridicate la rang de legaţie. Asta însemna că noi plecam la ei în delegaţie, ei veneau la noi în delegaţie. Doar că, neavând practica decontului, unii dintre bulgari au rămas la noi. Neavând nici bun simţ, n-au cultivat castraveţi ci Partidul Comunist Român. Aşa au ajuns unii să circule pe stânga şi să inventeze “viitorul de aur al omenirii” – doar că puteau să-l experimenteze mai întîi pe animale, nu pe oameni.

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/3xetica-etica-pe-surse-a-presedintelui-etica-rastita-de-la-tv-si-etica-bicefala-macovei-udrea-43677.html

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/ipocrizie-pd-l-de-la-udrea-videanu-si-blaga-citire-la-maxim-afacerile-si-politica-43678.html

9 Responses to “Partidul înțelepților c-au barbă”

 1. Deoarece nu mă lasă dictatorii-șefi să comentez în material în câte cuvinte aș simți nevoia)))))))), bag la comentariu ce aș fi vrut să le bat de la obraz celor doi flăcăi echidistanți de mai sus. Prin acest comentariu nu încurajez hoția în PDL – dar, să consideri ipocrizie auto-dafe-urile publice ale membrilor PDL, în momentul în care nici un nepot de-al mătușii Tamar din PSD, nici un sterlingător PNL, nici chereștoy din UDMR, nici un motan șoptitor cu grade de securist din PC și nici un algocalmin din PRM nu și-au făcut, niciodată, mea culpa, mi se pare o măgărie nedemnă – nedemnă nici de cei doi măgari de mai sus. Și dacă vor și o a doua opinie, le-o dau tot eu: sunt și obraznici.

 2. Pardon, comentarii))))) – acesta pentru o mai bună aducere aminte și o împrospătare a memoriei.
  Perioada legislativă 2000-2004 se poate mîndri cu un succes fără precedent: 10% dintre parlamentari şi 50% dintre aleşii locali au schimbat partidul care i-a propulsat în fotolii. Cele mai numeroase “victime” ale traseismului politic, sub guvernarea centralist-democrată a Partidului Social Democrat, le-au dat primarii.
  De cînd se face politică “doar pentru binele Naţiunii”, la noi la “Românica” se plimbă, din partid în partid, tot felul de indivizi “total dezinteresaţi”. Marele “dezinteres total” al acestui tip de indid este bugetul generos al mult prea-bogatului-în-proprietăţi stat român. Aşa ne-am trezit că sîntem conduşi din poziţii cheie de inşi plecaţi către Bucureşti cu “straiţa-n băţ” (cînd mă-mbrac zici că mă mut, ce-i pe mine-i şi-n dulap), care, maximum după un an, nu mai ştiau cu care cheie se deschide uşa de la vilă, de la cont, de la amantă sau de la maşină. Este firesc, atîta timp cît Direcţia Naţională Anticorupţie îi tolerează, ca aceşti idivizi să fie principalii traseişti, “aleşii” care-şi schimbă partidele de cîte ori interesul lor personal o cere (sau, mă rog, dosarul cu care sînt şantajaţi – privatizările ştiu de ce).
  Nu-i de mirare că în ultimii ani migraţia politică a luat o amploare deosebită, iar direcţia privilegiată de deplasare a fost dinspre formaţiunile de opoziţie spre partidele aflate la putere – doar trebuiau şi aceşti indivizi să aibă ceva la gura lor să mănînce.
  Nu ştiu cum de s-a uitat că principalul beneficiar al traseismului politic a fost PSD, atît la nivel parlamentar cît, mai ales, la nivel judeţean şi local unde, de exemplu, migraţia primarilor a fost de peste 50%, mult mai mare decît cea a parlamentarilor. Ori, dacă în cazul parlamentarilor vorbim despre o listă, între numele căreia se pot ascunde excelent lichelele, atunci cînd vorbim despre aleşii locali, mai ales despre primari, aleşi uninominal, cauzele traseismului acestora sînt şi altele decît lichelismul personal. Căci, în ce priveşte politica pe plan local, tindem să uităm cum s-a manifestat lichelismul sistemului ca principală cauză a traseismului politic. Primarii au fost lăsaţi, prin subordonare, la cheremul guvernului şi primului-ministru (entităţi politice numite şi nu alese), mai precis la cheremul partidului aflat la putere.
  Aflat la putere, PSD s-a comportat întotdeauna ca pe moşie proprie. Într-o mînă a ţinut pîinea (bugetul), în cealaltă cuţitul (distribuirea bugetară) şi le-a agitat pe amîndouă către aleşii locali după principiul “cine nu e cu noi este împotriva noastră”. Aşa se face că, în perioada 2000-2004, folosindu-se de majoritatea în consiliile judeţene, cu complicitatea prefecţilor şi a guvernului, PSD a practicat un adevărat terorism bugetar asupra primarilor, obligîndu-i, pe cei mai slabi de înger, să cedeze şi să se alăture haitei. Iar unde terorismul bugetar n-a funcţionat, s-a dat drumul la aşa-zisa “Justiţie”, să se ocupe dînsa de îndărătnici.

 3. și l-am uitat pe acest freddymercury al blogului care cântă pe aceiași temă (de parcă nu s-ar fi vorbit între ei)))):
  http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/udrea-predica-buna-credinta-hotilor-din-pdl-43699.html

 4. Florina says:

  Micutza,
  De iulian sa nu te iei, ca-i filosof. 😀

 5. Florina says:

  Micutza, comentariul doi e articol.
  Bine zis.

 6. @florina))))
  nu-i filosof – ca n-are barba ca ceilaltzi doi)))))

 7. Nea says:

  Ce mi-ar fi plăcut să citesc articolele unor asemenea înţelepţi despre marile acte de corupţie de pe vremea când cappo-ul (şi poppo-ul) guvernului era Năstase.
  Dar atunci era simplu: guvernul plătea publicitate la stat (de exemplu, Mergeţi cu SNCFR, folosiţi macazuri şi şine tip CFR, etc) şi toţi justiţiarii erau mulţumiţi.

 8. @Nea,
  aş vrea și eu să văd, de exemplu, că se curăţă presa de formatori de opinie care înainte vreme erau informatori ai fostei Securităţi (aveau exerciţiul scrisului şi ciripitului). După aceea, aş vrea să văd ceva jurnalişti care să ştie de ce intră într-o instituţie și care să nu creadă că Legea 544 (pe care, oricum, mulţi nu au citit-o) este făcută să hărţuieşti funcţionarul public până când acesta se simte şi face un contract de publicitate cu patronul ziarului. Deocamdată, în presă, sunt mult prea mulţi din cei care au scris mai mult decît au citit şi au lecturat mai mult decât câtă şcoală au.

 9. val_one says:

  E superfluu să spun cît de mult mă bucur pentru apariţia bestiarului şi să-l/o felicit pe MicuţaCeBeepare. 😀
  Nea instigautorule,ideea ta s-a dovedit de milioane. 🙂

Leave a Reply