Presă. Nu, ”presă”.

E bine de ținut minte.

Bogdan Budeș, pe Facebook:

Am tot stat să mă gîndesc cum s-o fac. Am sperat că, totuși, cînd o grămadă de lume se uită în gura ta, încerci, după ce te-a luat valul indignării, să-ți dai cu o mînă de apă rece pe ochi și să VERIFICI dacă ce scrii e real. Dar nu. Simona Tache preia pe nemestecate un citat contrafăcut de un „Băiat at Vice România” (recte Mihai Niță). Contrafăcut în mod mizerabil.

Andrei Pleșu a scris în «Dilema Veche” (numărul 377 din 5-11 mai 2011) un articol intitulat „Un afiș”. Ce face „băiatul de la Vice România”? Își construiește un citat convenabil prin fraudarea grosolană a intențiilor explicative ale autorului.

Redau mai jos cele două fragmente mari din care „băiatul de la Vice România” și-a confecționat golănește, traforînd cum l-a tăiat mintea și dorința de murdărire, o frază pe care s-o lipească apoi pe numele lui Andrei Pleșu, devenit, astfel, „Andrei Pleșu, intelectual și fabricant de platitudini”. Îi lipsea probabil un „greu” din „insectarul cu homofobi”. Lipsește? Nu-i nimic! Îl fabricăm!

Ei bine, nu. Platitudinea grosolan contrafăcută aparține istețului „băiat de la Vice România”, anonimului Mihai Niță; preluată fără jenă și fără urmă de discernămînt de Simona Tache. Bravo, băi, „presă”! Trebuie să mănînce și gura voastră o pîine, nu? Fie ea și cu E-uri.

Așa funcționează fascismo-comunismul corect politic.

Un afiș / fragmente din articolul lui A. Pleșu

«Ideea să pozezi un nou-născut purtînd la încheietură o brăţară pe care scrie „homosexual“, ceea ce ar demonstra că orientarea homoerotică nu e nici opţiune, nici boală, ci fatalitate, înclinaţie înnăscută, n-are cum să fie atrăgătoare pentru o minte raţională. Trec peste faptul că explicaţia genetică e încă în stadiul de ipoteză, trec peste faptul că există o amplă cazuistică a domeniului din care rezultă că deprinderile homosexuale pot avea origini, motivaţii şi evoluţii extrem de diverse. Dar faptul în sine de a utiliza imaginea unui copil pentru a justifica particularităţi biologice ale unor adulţi nu e o dovadă de bun-gust sau de inteligenţă propagandistică. A manipula nevinovăţia proverbială a pruncului pentru a induce ideea nevinovăţiei sexuale a unei practici erotice de maturitate e o perfidie şi un abuz. Inevitabil, brăţara din jurul încheieturii sugerează ideea de stigmat discriminatoriu: ca numerele purtate pe braţ de cei internaţi în lagărele de concentrare.»

«[…] Or, afişul de care vorbim are aerul (nătîng) de a spune că, deşi nu ştim mai nimic despre bebeluşul din faţa noastră, un lucru e, totuşi, cert: va fi (sau nu) homosexual! Afirmaţia aceasta creează, în plus, un posibil precedent deviatoriu. Ce-ar fi dacă leneşul ar încerca să ne convingă că lenea nu e o opţiune, sau o boală, ci o chestie de „fire“, de genom? Ce-ar fi dacă un criminal în serie ar declara răspicat că pofta de a ucide nu e opţiunea lui şi nu e nici un derapaj patologic, ci un blestem nativ, căruia nu-i poate rezista. Sau să luăm cazul invers: orice om înzestrat va avea motive să dezvolte un complex de superioritate asupra celorlalţi, pe motiv că e, genetic, altfel (mai bine) alcătuit. Rasismul e exact asta: sîngele arian e, din naştere, altfel decît sîngele „barbar“, şi anume îi e superior. Iată cum un afiş programat să evacueze discriminarea sfîrşeşte prin a o institui la nivel suprem. El camuflează teama de opţiune prin invocarea unei mute fatalităţi. E vorba, în fond, de o şarjă prost condusă împotriva liberului arbitru. În loc să se prezinte ca o sumă de individualităţi cu trăsături distinctive, cu justificări diferenţiate, cu o problematică existenţială aparte, aparţinătorii orientării homoerotice se complac în postura unei turme predestinate, victimă inocentă a unei „închisori“ genetice.»

Articolul complet, aici: http://dilemaveche.ro/sectiune/situatiunea/articol/un-afi

P.S. Cum se cheamă traforarea de citate? Precaritate intelectuală (ești prost și nu înțelegi) sau ticăloșie?

Are omul și trei poze. Acestea:

 

Iar postarea poate fi găsită aici.

 

 

Leave a Reply