Werner și soarele

Werner se spală pe dinți cu mișcări dureros de încete. Pigmentul blond și canicula i-au venit de hac, arată și se simte ca un rac fiert.
Majordomul Traian zis Iorgu întoarce șezlongurile gândindu-se că trebuia să lase cocktailurile în frigider. Georgette îi ceruse să le întoarcă, vrea să poată contempla vila. Marea a mai văzut-o. Vila are eleganța inefabilă a anilor 70, vădește standingul ocupanților și e plină de ferestre cu perdele superbe.

Doamna Clara este mulțumită de Autoare, rolul de responsabilă cu Bibliorafturile de Vară îi convine de minune după ce Lelia M a adus în discuție biroul de vacanță al președintelui.
A căpătat vizibilitate și acum ezită emoționată: să grupeze cele patru bibliorafturi pe culori, cronologic sau pe dimensiuni? Alege ultima variantă. Când le-a pus cronologic a fost dezastru, Werner a luat-o cu semnatul din capătul celălalt, tocmai din interbelic.

Când iese din birou, se ciocnește de Rozi:
– Scuze la mine, am venit punem un masa de masaj la domnu Werner.
– Aici e biroul de lucru, Rozi, mergi la sala de masaj, îți arată Nicoleta. Ce masaj?
– Nici o masaj. Venit Eniko de la noi să facă la domnu Werner impachetări cu iaurt. Spus domnu Werner musai aici, că e mai răcoare.

 

 

Leave a Reply