Jocul democratic l-am cîştigat noi. NOI. Deja.

Sa nu uitam: Azi nu sunt niste alegeri obisnuite. Azi are loc o confruntare de cu totul alta natura. Nu ne luptam cu un partid democratic, nu ne luptam nici macar cu un partid. Ne luptam cu mijloace democratice cu insusi Statul Roman, preluat prin malversatii, manipulare, santaj si frauda mediatica sistematica si transformat in instrument national de coruptie de catre o retea nationala condusa de o piramida de cam 200 de familii cu ramificatii, clienti si complici in toate judetele tarii si in toate straturile sociale. Cu asta ne luptam.

Avem un aparat de stat si un buget de stat plus cateva institutii nationale competitionand impotriva unei parti a societatii. Si mai mult: intrand “la rupere”, fara nici cel mai mic scrupul, fara retinere, aprope ca nici de aparentele pentru exterior nu le mai pasa. Asta nu e o caricatura de alegere democratica, este antiteza ei. Este un caz patologic. Astea nu sunt alegeri libere, sunt abuz national. Asemenea desfasurare de forte statate dezlantuite impotriva unei parti a propriei societati, distorsionand si corupand totul in siajul sau, e rara in lumea civilizata.

Cu asta ne luptam azi, prieteni. Ca oameni civilizati, incercam pana in ultima clipa sa ne luam tara inapoi cu mijlocele pasnice si democratice chiar daca au fost esentialmente pervertite de aceste canalii. Sa nu uitam niciodata cine au fost cei care au instrumentat toata aceasta mostruozitate. Ei si complicii lor.

Ceea ce ei nu-si dau seama inca este ca indiferent de rezultat, au pierdut deja.Tot ceea ce se vede azi pe fluxuri ne spune un lucru: chiar daca vor castiga, legitimitatea lor este terminata. Nici nu poate fi altfel. Daca vor castiga (si asta pare surprinzator de incert la ora asta, in ciuda dementelor eforturi facute pentru a mitui o parte a Romaniei si a intimida cealalta parte) vor castiga doar jocul lor bolnav al coruptiei, cumpararii de voturi, maniupularii si imposturii.

Jocul democratic l-am castigat noi. NOI. Deja.

PS
Intamplarea face ca m-a prins ziua alegerilor la cam 400 de km de cea mai apropiata sectie de votare. N-am vrut sa fac o poveste din asta dar asa a iesit: Voi conduce azi contra-timp toata distanta asta ca sa votez. Asa s-a intamplat si nici nu-mi pare rau si nici nu sunt mandru de asta. Pur si simplu imi fac datoria fata de mine.Vreau sa fiu cu constiinta impacata.

Leave a Reply