Numărătoare inversă pentru ACL II

Ziua 12, ora 11:00 – a doua parte (numaratoare inversa)

ACL e in sedinta. PSD a terminat sedinta si a si iesit cu directiile de atac:
1. Klaus Iohannis rupe Transilvania de Romania. Uite asa se iau voturile de la Ghița Funar, Vadim Tudor și Dan Diaconescu. Plus, mesaj de sustinere pentru voturile din Moldova si Muntenia.
2. PNL e dezamagit de Klaus Iohannis. Pentru voturile lui Tariceanu si Melescanu si un pic de non-combat prin filialele PNL.
3. Noi am luptat impotriva astora de la PDL si uite cum se lafaie Vasile Blaga si ai lui in scaunele de la sediul USL. Pentru ca Iohannis l-a tradat pe Antonescu, prietenul nostru a fost un naiv. Asta e lovitura anti-Antonescu in cazul in care il bate gindul sa il sprijine pe Klaus Iohannis.
4. USL se reface, Tariceanu e linga noi. Asa se tine in viata campania anti-Basescu si se fac promisiuni pentru cine e dispus sa nu se alature lui Iohannis (nu conteaza spectrul politic, nu e stinga vs dreapta, e Romania vs Basescu).
PSD a iesit in ziua 12 de trei ori de dimineata si pina la ora 11:00. De la ACL ruleaza inregistrarea de ieri cu Klaus Iohannis declarind ca nu discuta cu nimeni. Coalitia anti-Ponta traieste doar pe Facebook. Coalitia anti-Iohannis e vie si bine mersi.
Subiectul central al ultimelor doua zile, dezastrul de la votul din strainatate, e ca si inexistent pentru ACL. Sigur, Klaus Iohannis e revoltat, dar era si mai bine daca in loc de conferinta de presa de duminica seara s-ar fi dus si el la MAE sa protesteze. Probabil au considerat ca gesturi din astea ieftine facea doar Traian Basescu, ei sunt baieti fini, nu apeleaza la acte extreme.
Pina acum, PSD e ultra-profesionist comparativ cu ACL. Mai ramine ca ACL sa iasa si el cu niste glumite de campanie, cu poze photoshopate si nemultumiri de pension. Astept cu interes jurnalul de campanie al lui Klaus Iohannis din ultimele trei zile. Cel real, nu cel scris la comunicare.

Concluzii: PSD nu vrea sa convinga natiunea, vorbeste pe limba bazinului electoral de care are nevoie ca sa cistige. Restul nu conteaza, nu au decit sa voteze cu Iohannis atit timp cit sunt sub 50%. ACL nu a iesit din retorica generala si neaplicata. Poate vin cu ceva in urma sedintelor. Situatia il impinge pe Klaus Iohannis in postura de candidat contra-sistem, pozitie deloc confortabila pentru personalitatea lui.

Leave a Reply