Klaus Iohannis a pierdut alegerile

Klaus Iohannis a cules ce a semănat. După o campanie dominată de indolenţă în acţiuni, de aroganţă comunicaţională şi mesianism personal bazat pe un mit creat la Sibiu, neamţul nostru a reuşit să piardă din primul tur. Soarta s-a dovedit de multe ori generoasă şi chiar şi acum îi mai oferă o şansă în turul doi. Dar dacă Victor Ponta va fi preşedinte peste două săptămâni, acest fapt i se va putea imputa, în cea mai mare măsură, lui Klaus Iohannis.

[…]

Şi, ca portretul negativ al celui care nu a mişcat un deget ca să îl învingă pe Victor Ponta să fie complet în micimea campaniei sale, a reuşit să facă suficiente declaraţii lipsite de sens politic şi care i se vor întoarce împotrivă în turul doi. Aroganţa de a declara, fără nicio logică şi susţinere, că nu va negocia cu Elena Udrea şi Monica Macovei, pentru turul doi, se va simţi la vot. Cei care le-au votat pe cele două nu îl vor vota niciodată pe Victor Ponta. Poate câteva cazuri izolate care vor vota din răzbunare, dar problema majoră rămâne lipsa lor de motivaţie în a veni şi a vota cu Klaus Iohannis. Declaraţiile neinspirate şi vădit arogante au fost făcute atunci când candidatul ACL era sub impresia propriei apariţii mesianice. Acum, dacă va negocia ceva cu Elena Udrea sau Monica Macovei o va face cu cel puţin un genunchi în pământ.
Să fim realişti, Klaus Iohannis rămâne răul cel mai mic şi după votul de duminică. În mod ironic şi pervers, Victor Ponta promovează în continuare un mesaj de împăcare naţională, linişte şi unitate, dar din scrâşnetul dinţilor săi se aude frustrarea care a început cu înfrângerea lui Adrian Năstase şi teoria celor două Românii inventată după de a pierdut în faţa lui Traian Băsescu. Cu Victor Ponta la Cotroceni vom avea un dezastru simbolic la scară naţională. Nu vom avea doar două Românii, vom fi fiecare cu a lui, gravitând în jurul României lui Victor Ponta.

[…]

Citeste articolul integral aici.

 

 

Leave a Reply