Democratizare în Orientul Apropiat şi Mijlociu. Iresponsabilitate, ideologie, diletantism, inepţie şi ipocrizie

Democratizare în Orientul Apropiat şi Mijlociu: A fost o vreme când şi biciul şi zăhărelul erau pe poziţie şi exista voinţa să se facă ceva. N-a fost sa fie.

Partidul, mass media, suporterii şi idioţii utili asociaţi cu actuala administraţie de la Washington şi aliatii ei progresişti, fundamentalişti şi reacţionari de aiurea au făcut totul, dar totul ca să submineze acea şansă.

Au deligitimizat cu o iresponsabiltate incredibilă nu o politică sau o iniţiativă, nu un om sau partid politic, ci un întreg sistem geopolitic creat cu efort şi sacrificii timp de generaţii.

Au ajuns la putere acum. Au promis că ştiu ei cum se face treaba. Că să vezi diplomaţie, că să vezi soluţii. Că să vezi ştiinţă a nuanţei şi înţelegere a realităţilor.

Iată rezultatul. Aşa se scrie istoria. Iresponsabilitate, ideologie, diletantism, inepţie şi ipocrizie.

Multumiţi?

Apropo: vă mai aduceţi aminte hoardele progresiste ieşite în străzi să protesteze în apărarea lui Sadam Hussein? A talibanilor? Vă aduceţi aminte frenezia boicotării Israelului?

Unde sunt, frate, ăştia acum, când de ani de zile oameni nevinovaţi sunt măcelăriţi în Siria? Când arme chimice sunt folosite masiv? Unde? Unde e vocea lor? Unde sunt demonstraţiile şi indignarea? Arme chimice. Da? Arme chimice.

Vedeţi: Asta e realitatea. Ăştia sunt şi nu trebuie să vă faceţi nici cea mai mică iluzie cu privire la ei.

Fotografiile astea sunt despre ei: despre discernământul şi conştiinţa lor morală.

În Orientul Mijlociu – Siria în imagini

Leave a Reply