Banal, Iaru e din nou el însuşi

Din competiţia naţională “Denigrarea CCR”, organizată ca urmare a hotărîrii prin care s-a invalidat referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, nu putea lipsi poetul Iaru. Care a produs, pentru Caţavencii, articolul “EXCLUSIV! Iulia Moţoc, blonda de la CCR, plagiază”.  

Am zis articol? Mă scuzaţi. Mizerie cu pretenţia de investigaţie e corect. Care mizerie se termină – într-un final! – făţarnic, unsuros şi jalnic acuzator, aşa: “Ar trebui să mai spun ceva, acum, la sfîrşit, grav, înălţător, justiţiar şi moral. Dar nu mai e nimic altceva de zis decît motto-ul dnei Motoc, blonda de la CCR: Nu numai că trebuie făcută Justiţie, dar trebuie, de asemenea, să vedem că se face! Păi, să se facă!”

Cum ştiam deja că Iaru nu e-n stare să spună ceva “grav, înălţător, justiţiar şi moral” şi nici ceva important, adaug, îi dau cuvîntul cuiva care nu numai că poate, dar şi ştie exact cum stau lucrurile. Aşadar, Dan Alexe, pe Facebook:

Iaru nu e doar tîmpit, dar şi răuvoitor. Femeia nu făcea altceva decît să dea share la niște articole. Sursa e acolo: Belga, agenția de presă belgiană, urmată de ziua şi ora la care agenția a difuzat depeşa. Depeşa e scrisă foarte jurnalistic de un jurnalist “native”, de limba franceză.

Numai un idiot poate pretinde că a crezut că e un articol scris de Iulia Moţoc, care nu are competenţe jurnalistice, nu trăiește în Belgia şi nu ar putea scrie un asemenea articol. “by Iulia” e adăugat automat de softul paginii de blog. Şi dacă ar posta un clip din Casablanca, ăla cu “play it again, Sam”, tot by Iulia ar scrie Femeia postează, în cazul respectiv, o depeşa a agenţiei Belga cu atribuţia corect indicată. Iar Iaru e atît de monumental de idiot că nu realizează că cineva care vrea să-şi însuşească un articol în franceză scrie “par Iulia”, nu by.
I-aş posta eu toate astea, dar nu-s “friend” cu asemenea ordură. 
———————————————————————————————

4 Responses to “Banal, Iaru e din nou el însuşi”

  1. Radu says:

    …in continuare la ce zicea Dan Alexe, la alte articole Iulia are puse ghilimele si sub text apare si sursa, numai ca nu apare ca link pt ca nu a setat chestia aia la wordpress “insert link”. In concluzie, Iaru nu mai vede bine! :)))

  2. Nea says:

    Cum, Iaru să fie, oare, un netrebnic care suflă fără inteligenţă în hidrantul Grupului Infracţional Organizat? Asta ar veni ca o surpriză pentru mine (dacă aş avea 2 ani jumate).

Leave a Reply