Venea oculta pe SIEret

Ei, haideţi, tovarăşe Nicolau, aveţi puţină răbdare, puţină îngăduinţă! Ce Du… mitru Popescu mă-sii aşa pretenţii? Şi ce, n-a-nceput omu’ bine? Păi unificarea orarului nu-i pentru eficientizarea supravegherii informative? La tablou se mai lucrează, ce-atîta grabă? Dacă nici un photoshop nu-i redă bine aura, doar n-o să pună orice doar ca să fie. Pe rebelul Antonescu n-a-nceput deja să-l persecute? Păi de ce se apucă de muncă la 6 dimineaţa, nu să-i chinuie disidentului visurile? Da’ acu’ ai şi mata dreptate, nu prea-i discret şi elegant să se enerveze, da’ asta e, nu poţi să compari cu ce-a fost.

A, şi pe Maior nu-l plîngeţi încă, ce, are USL candidat la preşedinţie?

34 Responses to “Venea oculta pe SIEret”

  1. Nea says:

    Nu, nu, nu, Securitatea a putut mult mai mult. În timp ce trăgea sforile noii economii subterane şi supraterane, trimiţând buldozerele spre fabrici numai bune de transformat în mall-uri, Secu a mai avut un degeţel liber cu care să se joace de-a cultura. A inventat o editură specializată iniţial în SF, că de, asta trebuia oamenilor ieşiţi cu minţile lucioase din 50 de ani de dictatură. Şi a creat un adevărat Leonardo da Vinci al tranziţiei: aproape geolog, aproape scriitor, aproape ţucălar al lui Năstase, aproape cenzor la TVR dar vicepreşedinte plin al Grivco şi analist de vremuri tubluri.

  2. Sare'n Ochi says:

    io pe noul Blogary nu pot sa comentez. nu ma lasa indiferent pe ce butoane apas (ma rog, nu chiar indiferent, numai pe ala de twitter – numai ca eu nu am cont de twitter :D).
    @Florina, daca-l vezi pe @Bleen zi-i ca am sa comentez aici tot ceea ce as putea comenta acolo.

    • iacătă beleaua! nici cu nick şi mail măcar, fără conturi de facebook, twitter, intensedebate, wordpress şi ce mai e pe-acolo? 🙁
      îi zic 😀 o să se rezolve.

      dacă nu, schimb şi eu aici (deşi n-am nici cea mai mică intenţie!) şi preiau articolul de-acolo pe o altă coloană 😀 sau îţi duc comentariile-n cîrcă: Sare’n Ochi says:… 😆

  3. Red says:

    Era tare rău acolo la carceră, de unu’ singur. Aşa mai shimbăm o vorbă, altfel trece timpul! 😀

  4. Red says:

    Pfui! 😀

    Your comment is awaiting moderation.

    Bag de-un solitaire sau mai am 3 colegi de-un Bridge? 😀

  5. Red says:

    Hai că amestec eu cartoanele că prevăd câteva done… 😀

    Asta nu e bestie, e bestială! http://www.evz.ro, pagina principală:

    http://i41.tinypic.com/nxvzeq.jpg

  6. Sare'n Ochi says:

    😀 bey, pe noul format de Blogary am zburat afara si de la blogroll (dar si de la recomandari). vin la o canasta, domnu’ Red daca ma primiti. daca nu ma duc sa ma injure Neamtu Tiganu la El Cucui.

  7. ribelalu says:

    Asta, in Cotidianul, e un articol de genul “Ba, de ce nu ai sapca!”. Ce se mai chinuie saracii sa scrie ceva de rau de MRU. 🙂

  8. Sare'n Ochi says:

    @Florinaaaaa!
    ia, te rog, comentariul si umbla! (la materialul cu si despre criza cu Mele de pe Blogary)
    “sarind, brusc, din pat, Crizela a mai apucat sa baguie: et tu mi fili Mele?! (sa-mi meles’canul – murmura, si adormi la loc)”
    PS: da’ io n-m sa mai pot comenta acolo niciodata?

    • l-am dus. 🙂
      înţeleg că nici numai cu nick şi mail, ca înainte, nu se poate.
      nu, nu cred că se va întîmpla asta, oricum eşti singurul căruia i se întîmplă. te contactez în privat.

      • Mirel zice că (asta în cazul în care nici nu vezi comentariile):

        Poate comenta ca invitat (sub cele 5 butoane – intensedebate, wordpress, twitter, facebook, open id), bagă nick şi mail şi website şi gata.

  9. Sare'n Ochi says:

    le-am dat la click-uri de am innebunit mousele… nici un buton nu functioneste 😀 (m-au juns blestemele lui mos redegila)
    imi zice ceva de java script – cred ca-i o problema de scriere.

  10. Red says:

    Ce browser foloseşti? Încearcă şi cu altele şi vezi dacă problema persistă…

  11. Pataphyl says:

    Voi vă țineți de moderare, moderație, iară to’ar’șii strîng rîndurile, se strînsunesc înjurul etîcî etîcî: http://inliniedreapta.net/neoconii-lui-mircea-platon/
    Buședevină, Băsedevină, BDerangementSyndrome etîcî etîcî

    Da mie-mi place gramatica lui nenea Nicolau, care de la Rîm se trage: Securitatea redivivus, securitatea e masculină deci. Hai la gramatică și la bridge cu mînă moartă (nu’ș cum se face, tot la Crin mă duce gîndul, mi-am adus aminte de schize și de mort inversat 🙂 )

  12. Red says:

    Cel mai tare-l supără pe Crin când îi dă cineva un reveille…

  13. Red says:

    Eh, Ghiocel n-o să facă rău unui porumbac, nu? Nici măcar dacă-l trezeşte… 😀

  14. Nea says:

    Pataphyl, îi ceri lui Nicolau acorduri subtile în latină?
    El a avut şoc cultural când a văzut Star Trek, pe acolo a rămas. Nu i-ai văzut izmenele violet cu care mergea la serviciu la Bombonel, că nu-l mai certai.

  15. Yeba says:

    Domnu’ Pataphyl, dati-mi voie sa comentez aici pt linia dreapta, acolo tb sa te inregistrezi si imi prind urechile (eu sunt pisica aia careia ii e lene sa-i suceasca gatul porumbacului).

    Asa cum magistral zicea @Nea, Mircea Platon calca a dipotat PRM. Dar calca, domnule, de mult, acuma l-ati gasit?! M-am plictisit de cand e doctorand. De cand il stiu, de cand critica Omul recent. Cred ca face doua doctorate. Cu Ovidiu nu-stiu-cum. Au scris si o carte ilizibila impreuna.

  16. Yeba says:

    Imi pare rau de Cucui, cum poa sa fie prieten cu Nicolau?! Adica Nicolau care s-a pretat sa-l sicaneze pe Basescu in confruntarea cu Nastase – chestie de caracter – si pe care nu l-am auzit rostind decat platitudini sinistreee si scrie ca o cizma – chestie de inteligentza – si i se jucau mai multe piese intr-o stagiune doar fiindca era director – chestie de bun-simt!

  17. Pataphyl says:

    Yeba

    Tot cu cipilică-i mai frumos! Am transmis oxervațiile Platonice auctorelui @costin. Tre’ s-apară 🙂

  18. costin says:

    Yeba, da, MPlaton e cunostinta mai veche.
    s-a certat de Ovidiu cu Ovidiu Hurduzeu http://calinmihaescu.wordpress.com/2010/07/30/profesorul-ilie-badescu-in-dialog-cu-conservatorii-din-rusia/#comment-33

    acum, ce zice Ovidiu de MPlaton e cam adevarat, din ce am putut afla, dar nu cred ca e sincer, adica nu cred ca din cauza asta s-au certat. OHurduzeu a fot editor sef, sau ceva de genul, la editura Politica prin 80, deci era adinc infipt in brinza, de asta nu prea cred ca asta e motivul despartirii. probabil n-au cauzt de acord care sa fie sef.

    cit despre carte, gurul lor e Paul Gottfried, un “paleoconservator” rusofil cu boala pe cei pe care ii numeste neoconservatori, SUA, Israel, repertoriul obisnuit al PRM -MPlaton de asemenea, desi se distanteaza des de Vadim, parerile, atitudinea si stilul sint cam aceleasi, cm bine a observat si Nea.

    salut Pata 😀

  19. costin says:

    asa, deci cu ovidiu hurduzeu s-a certat 😀

  20. Yeba says:

    Multumesc, Costin. Eu n-am avut rabdare să citesc nimic pe de-a-ntregul, din motive superficiale, cum ar fi lipsa de claritate și har scriitoricesc a ambilor, m-au pierdut, n-am mai putut să urmaresc legăturile logice.

    Off topic aici: @Florina, dincolo e o aglomeratie vizuală ceva de nedescris, nici nu stiu cum îmi mai vede pălăriuța dl Patrafil, că pălăriuță ii zice.

    Ii propun dictatorului, pe aceasta cale ocolită, să mai aerisească & word-cloudul știu ce spune, dar nu merită atâta spațiu & dincolo, la blogroll, titlurile de articole ale oamenilor ălora sunt suficiente!! Si nici n-ar trebui musai păstrate de la o postare la alta, dacă respectivii scriu rar.

  21. Pataphyl says:

    Pălăriuța e veșnic vie-n amintirile mele, ofofof! Desigur, nu-i rău să-i arăți pisica eternului doctorand exBahluviat, dar totuși pălăriuța bate pisicuța, dadada și ofofof!

  22. Nea says:

    Yeba, şi pe mine m-a şocat niţel prietenia aia, după care mi-am adus aminte că am mulţi amici care nu votează ca mine. E pluralism şi în viaţa personală, până la urmă.

  23. Yeba says:

    @Nea, în 2009 am avut emoţii mari în noaptea aia.
    @Florina, să mă exprim nuanţat, măcar că-s nepricepută: nu să-i scoată din blogroll, ci să scoată titlul ultimei postări, dacă e mai veche de, de ex. 1 săpt., pt economie de spaţiu.

Leave a Reply