ANAF se luptă cu off-shore-urile lui Vântu

Mai degrabă, ANAF s-a înhămat la o luptă inegală cu suveicile de tocat bani publici inventate de către Sorin Ovidiu Vântu. Pentru a vedea/înțelege ce anume a declanșat această zbatere mediatică a trâmbițelor informatice controlate de către afaceristul SOV, o simplă căutare Google – pe cuvinte ca: “insolvență”, „incapacitate de plată”, “ANAF”, “Realitatea-Cațavencu”, “PetromService”, este complet lămuritoare. Ce zice lumea virtuală cu privire la irealitatea pe care o clamează, furibund, trustul mediatic Realitatea-Cațavencu? Că, sub presiunea falimentului, aflat în proceduri de insolvență, ex-bișnițarul FNI a încercat să facă ceea ce știe mai bine: o escrocherie cu cerere de rambursare de TVA – numai că, de data aceasta, ne mai fiind amicii săi politici la pupitrul cu butoane, ex-condamnatul pentru delapidare în gestiune este pe cale s-o încaseze. Penal. Asta dacă nu cumva reușește, mai înainte, să introducă chiar România în insolvență.

Am să vă rog să fiți extrem de atent la date:

– în 23 aprilie 2009, aflăm din presă că, pe data de 25 martie Tribunalul București a admis cererea privind procedura insolvenței formulată de către compania Constam Metal Buzău împotriva Petromservice Company care deține 18% din Realitatea TV. Până să apuce Vântu să declare că va negocia cumpărarea de către Realitatea-Cațavencu a acestor procente aflate în insolvență – care au generat 328,5 milioane euro pentru acționarii PSV atunci când grosul companiei, adică trei divizii din patru, s-a vândut, la începutul anului 2008, către Petrom -, aflăm că se află în negocieri pentru acestea cu RVA Insolvency Specialists, firma fondată de către Călin Zamfirescu, socrul ministrului Justiției (și pe atunci) Cătălin Predoiu. Lista încrengăturilor PSV cu lumea sindicală, politică, economică și mafiotă fiind extrem de stufoasă, vă las s-o descifrați aici. Noi mergem mai departe. Nu înainte de a remarca: răul a fost produs – grupul șmenarilor care devalizează Statul, în loc să-și plătească datoriile, le-a vândut. În plus, pentru a vedea cum se fac adevăratele afaceri în România, merită să citiți cum PSV Company, fosta Petromservice, societatea aflată în insolvenţă, dar controlată de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu printr-o firmă off-shore din Cipru, se căpătuiește cu 41 de contracte, în valoare de 70,8 milioane de lei, cu mai multe autorităţi locale, pentru prestări de diverse servicii – informație din 11 ianuarie 2010.

– în iulie 2009, Trustul Realitatea-Cațavencu face cerere de rambursare TVA înscrisă în decontul aferent lunii iunie 2009. Din documentele existente la Oficiul Național al Registrului Comerțului, în luna august 2009, R-C figura în procedură de deschidere a insolvenței, fapt ce constituie “element de risc fiscal ridicat, iar pe cale de consecință rambursarea TVA se realizează după efectuarea inspecției fiscale”. De aceea, în 28 septembrie 2009, s-a declanșat inspecția fiscală parțială care a dus la următoarele concluzii: societatea înregistra, la sfârșitul anului 2008, pierdere fiscală semnificativă; cuantumul redus al obligațiilor fiscale reprezentând impozite și taxe datorate bugetului general consolidat declarate de societate; volumul semnificativ al tranzacțiilor economico–financiare derulate cu persoane afiliate constând în cumpărări și vânzări de bunuri și prestări de servicii.

– în 17 iunie 2009: “Preşedintele României l-a acuzat pe Sorin Ovidiu Vântu pentru că trustul de presă R–C îl atacă de fapt pentru că omul de afaceri care-l deţine “nu a mai putut să-şi facă jocurile”. Şeful statului a dezvăluit că, “pe ultima sută de metri a guvernării Tăriceanu”, [Vântu] a beneficiat de “o rambursare ilegală de TVA de 60 de milioane de euro”. Traian Băsescu are o nădejde: “Să sperăm că instituţiile statului îşi vor face datoria”. Preşedintele României a spus că ştie că pe actele oficiale “nu pune semnături Vântu” şi de aceea “alţii merg în faţa procurorilor”. Şeful statului a expicat că Vântu a avut grijă să trimită banii din restituirea de TVA “în Cipru şi să-i bage în Realitatea, tribuna aia în care mi se dau lecţii”. Preşedintele României a arătat şi care este responsabilul de rambursarea TVA către Vântu: “A fost un nemernic de la ANAF”. În opinia sa “domnii de la Petrom Service îşi aranjau rambursarea de TVA necuvenit” după care şi-au declarat falimentul.”

– și, să nu uitați niciodată: acționarul majoritar al Petromservice este celebra firmă din Cipru, Elbahold LTD. Un offshore folosit de Sorin Ovidiu Vântu, omul din față fiind un mai vechi colaborator, Dan Stratan. Aceeași firmă poate fi regăsită în companii ca INSOMAR, Red Apple Communication, partener de afaceri cu Nistorescu șamd.

– mai citiți: aici, aici, aici și aici.

Ce cred eu după ce am citit toate acestea, plus altele pe care vă las să le descoperiți și singuri:

– faza cu scandalul pe plata pe drepturile de autor este perdeaua de fum pe care o scoate R-C în față să-și aducă de partea sa în războiul declanșat împotriva ANAF și a Statului de drept român (ca trust) poolimea din presă – care, cam de prin 2002 – 2003 a început să descopere, timid, plata pe drept de autor. Zic timid, deoarece Legea 8/1996 a drepturilor de autor și-a câștigat drept de aplicare și existență, prin urmărirea efectelor ei și de către organele statului, abia prin Legea 285/23 iunie 2004, completată prin OUG 123/1 septembrie 2005. În plus, R-C nu respectă drepturi de autor, dovadă fiind faptul că a avut conturile blocate de către ORDA. Cei de la ANAF, dacă sunt corecți în acțiunea lor, nu au nici un interes să meargă pe această cale: în fața oricărei instanțe le va fi foarte greu să demonstreze reaua credință a plății, intenția criminală a plății pe drept de autor șamd.

– miza/ținta (de ce anume le este frică patronilor de la R-C) sunt off-shore-urile (vedeți în link-uri încrengătura mafiotă ce duce chiar și la petrolul cu care se joacă Patriciu) și contractele “de producție” care au produs cheltuieli/achiziții fictive. De la achiziții la of-shore-uri – cam aceasta-i calea pe care cred eu că se duce acuma ANAF – de unde și zbaterea mediatică și modul ticălos în care se pune problema „presa” lui Vântu (miza, cred eu, este mai mare: în sensul că, dacă se reușește destructurarea acestor suveici, atunci și lui Dinu Patriciu ar avea de ce să-i fie rușine).

PS: că tot s-a discutat despre demisia lui Răzvan Dumitrescu (aceasta-i doar o supoziție, un zbâc de-al meu, un feeling), vă pun întrebarea: dacă ați fi el, ați fi vedetă de atâta timp (standarde, ce-are să zică mămica șamd) și numele vostru ar apărea pe o listă restrânsă aflată în vizorul ANAF, de doar 15 nume, băgată în “achiziții” și “producție” până dincolo de limita Codului Penal, ce ați face? Ați rămâne vedetă, cu riscul de a vă dezvolta/descoperi/dezvălui latura feminină, alături de Cătălin Voicu, sau, în cazul în care vi s-ar propune, ați accepta un alt post și, între timp, ați face ceea ce știți mai bine – anume să moderați o discuție cu organele statului?

5 Responses to “ANAF se luptă cu off-shore-urile lui Vântu”

  1. ela says:

    @Micutza:imi place PS-ul.
    De ce il da Realitatea pe goarna pe Voicu?
    Spera la o intelegere?

  2. @ela,
    normal – 15 sperantze, toate pe o lista la ANAF.
    intre timp Razvanutz s-a refugiat la Antenele lui Voiculescu si se da oprimat politic. Basescu l-a alungat de la Realitatea – Dictatorul este cel care-l oprima si l-a lasat fara loc de munca. sa vezi ce de gargara se va face in momentul in care va dori vreu organ al statului sa-l salte pe Dumitrescu…

  3. ela says:

    Da,saracul,s-a dus in spumele ciutacului.
    Ma gandeam sub ce cupola se va gasi vre-un loc pentru femeia cu ursul.

  4. atita putere cit sa se agatze si ei de-o Antena cred c-au sa mai aiba.

  5. […] În ce privește controlul făcut de către ANAF la off-shore-urile lui Vântu (materialul din link îmi aparține cu “nick” cu tot), rezumatul dezastrului decuplării […]

Leave a Reply